L’edifici es desenvolupa en alçada amb un total de quatre plantes sobre rasant (PB+2PP+1sotacoberta) i una sota rasant del carrer. La planta soterrani té ús d’emmagatzematge, la planta baixa ús comercial i les dues plantes pis i sotacoberta. El total d’entitats que integren l’edifici son 2 locals comercials, 8 habitatges i 1 oficina.
La planta baixa està ocupada pels dos locals comercials als quals s’accedeix des de l’avinguda Barcelona, en el punt on la rasant del carrer és més propera al nivell del terra interior dels locals.
La façana principal de l’edifici es resol amb un acabat pla, amb tonalitats cromàtiques que busquen els colors terrossos que es trobin en harmonia amb la resta de l’entorn.
La composició de les obertures de les plantes pis busquen un ordre mitjançant l’ús de les mateixes dimensions i uns eixos verticals i horitzontals que les ordenen entre elles i amb les obertures de la planta baixa. Es busca una composició ordenada que assereni la imatge exterior de l’edifici. Ja ens hagués agradat de fer balcons i terrasses més generoses, però ens toca patir una normativa municipal castradora que, si ja ens provocava urticària abans del COVID-19, ara és que és un no parar de vomitar.
El moll de l'ós del projecte és la de catalitzar les tensions tremendes entre una normativa impossible i el programa del promotor, qui ens recordava al Groucho Marx del "más madera!" i fot-li pou un altre habitatge... Suor freda de pensar en les hores i dies de sudoku que vam passar per encaixar la maquinària. I va encaixar. Així que agraïts al promotor i de normatives millor callar. Et mires ara les plantes i segur que penses "què collons els hi ha passat a aquests" de tantes línies i retranquejos i nosaltres us diem: entreu dins dels habitatges i flipareu de com de fàcil que sembla tot. Creiem que és el gran èxit del projecte (de les cagades no en direm res, només que ho sentim i que no ho tornarem a fer), el gran èxit doncs és que l'arquitectura tal i com s'ha de llegir, que és visquent-la, és fàcil, lluminosa, evident...

FITXA TÈCNICA: Isidre Santacreu Tudó i Sandra Moliner Nuño, arquitectes.
Col·laborador: Víctor Navarro, arquitecte.
Estructures: Juan Pablo Rodríguez Adalia.
Superfície: 1.059,52m²
Finalització de l'obra: febrer de 2020
Fotogafies: Isidre Santacreu

L’edifici es desenvolupa en alçada amb un total de quatre plantes sobre rasant (PB+2PP+1sotacoberta) i una sota rasant del carrer. La planta soterrani té ús d’emmagatzematge, la planta baixa ús comercial i les dues plantes pis i sotacoberta. El total d’entitats que integren l’edifici son 2 locals comercials, 8 habitatges i 1 oficina.
La planta baixa està ocupada pels dos locals comercials als quals s’accedeix des de l’avinguda Barcelona, en el punt on la rasant del carrer és més propera al nivell del terra interior dels locals.
La façana principal de l’edifici es resol amb un acabat pla, amb tonalitats cromàtiques que busquen els colors terrossos que es trobin en harmonia amb la resta de l’entorn.
La composició de les obertures de les plantes pis busquen un ordre mitjançant l’ús de les mateixes dimensions i uns eixos verticals i horitzontals que les ordenen entre elles i amb les obertures de la planta baixa. Es busca una composició ordenada que assereni la imatge exterior de l’edifici. Ja ens hagués agradat de fer balcons i terrasses més generoses, però ens toca patir una normativa municipal castradora que, si ja ens provocava urticària abans del COVID-19, ara és que és un no parar de vomitar.
El moll de l'ós del projecte és la de catalitzar les tensions tremendes entre una normativa impossible i el programa del promotor, qui ens recordava al Groucho Marx del "más madera!" i fot-li pou un altre habitatge... Suor freda de pensar en les hores i dies de sudoku que vam passar per encaixar la maquinària. I va encaixar. Així que agraïts al promotor i de normatives millor callar. Et mires ara les plantes i segur que penses "què collons els hi ha passat a aquests" de tantes línies i retranquejos i nosaltres us diem: entreu dins dels habitatges i flipareu de com de fàcil que sembla tot. Creiem que és el gran èxit del projecte (de les cagades no en direm res, només que ho sentim i que no ho tornarem a fer), el gran èxit doncs és que l'arquitectura tal i com s'ha de llegir, que és visquent-la, és fàcil, lluminosa, evident...

FITXA TÈCNICA: Isidre Santacreu Tudó i Sandra Moliner Nuño, arquitectes.
Col·laborador: Víctor Navarro, arquitecte.
Estructures: Juan Pablo Rodríguez Adalia.
Superfície: 1.059,52m²
Finalització de l'obra: febrer de 2020
Fotogafies: Isidre Santacreu